top of page

 

2014-2015

 



« DIFFERENT PEOPLE MAKE A POPULAR WORLD” (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ)

 

Με αφορμή την «1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» στις 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι», τα παιδιά της Β1 και Β2 τάξης παρακολούθησαν στο μάθημα των αγγλικών βίντεο με την ιστορία του Έλμερ, του παρδαλού ελέφαντα (https://www.youtube.com/watch?v=PhaJIfM7rvg).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές της Ε΄τάξης δημιούργησαν τα δύο παρακάτω βίντεο στο μάθημα των αγγλικών ως μέρος του προγράμματος “Different people make a popular world” («Άνθρωποι διαφορετικοί φτιάχνουν έναν κόσμο δημοφιλή»).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ Η/Υ

 

 

  • Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα 11-17 Οκτωβρίου 2014, οι μαθητές μας, στο μάθημα της πληροφορικής, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού «Έκαναν τις ιδέες τους πράξη με το  «coding».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Οι μαθητές μας παρακολούθησαν ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».

  • Οι μαθητές όλων των τάξεων ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, έπαιξαν παιχνίδια και συμμετείχαν ενεργά σε συζητήσεις για το πώς μπορούν να επωφεληθούν από το εργαλείο που ονομάζεται «Διαδίκτυο», χρησιμοποιώντας το με ασφάλεια και χωρίς φόβο, στα πλαίσια του προγράμματος: «Μη φοβάσαι το Διαδίκτυο! Πλοηγήσου με ασφάλεια, ενημερώσου!»

 

 

 

"Η ΚΥΨΕΛΗ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ" 

 

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος "Καθαρό σχολείο, Κυψέλη πολιτισμού" οι μαθητές του τμήματος Δ'2 θέλησαν να γνωρίσουν καλύτερα τη συνοικία που ζουν: την Κυψέλη μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΕΡΑΪΔΟΤΟΠΟΣ - ΚΟΛΑΣΗ

 

Δυο ομαδικές εργασίες στο μάθημα των εικαστικών της Δ1 τάξης. Στην "Κόλαση" συμμετείχαν οι μαθητές: Μάριος Σ., Δημήτρης Τσ., Θεόδωρος Μ., Άρης Ντ. Στο "Νεραϊδότοπο" συμμετείχαν οι μαθήτριες: Ντενίσα Σ., Μελίνα Τσ., Μάγια Γ., Ναταλία Χ. (Δασκάλα εικαστικών: Μαρία Μαραγκουδάκη)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDEO ART: "Διαμαρτυρία για την καταστροφή του περιβάλλοντος"

 

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον δημιουργήσαμε με τους μαθητές της ΣΤ' τάξης ένα εικαστικό έργο σαν μια διαμαρτυρία. Το μέσο που διαλέξαμε ήταν το βίντεο. Συζητήσαμε μέσα στην τάξη για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τα συναισθήματα που μας προκαλούν οι καταστροφές του πλανήτη μας. Κάθε παιδί έφερε ένα μικρό απόσπασμα από βίντεο ή φωτογραφία από το διαδίκτυο. Αφού έγινε επιλογή από το υλικό αυτό, το ενώσαμε και δημιουργήσαμε το παρακάτω βίντεο με μουσικό χαλί και πάλι επιλογή των μαθητών ώστε να δημιουργέί τηνα παραίτητη συναισθηματική φόρτιση. (Δασκάλα εικαστικών: Μαρία Μαραγκουδάκη)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Τρελή, τρελή ιστορία"

 

Η Στ' τάξη γράφει τη δικιά της "τρελή, τρελή ιστορία" στο μάθημα των Αγγλικών προκειμένου  για εξάσκηση των παρελθοντικών χρόνων "Past Simple" και "Past Continuous".

 

 

 

 

Different_people
Kypseli_allote_kai_tora

Heading 2

  • w-googleplus
  • w-facebook
  • Twitter Clean

© 2014  27ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας

bottom of page