top of page

2012-2013

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013

 

Τη φετινή χρονιά οδηγός μας ήταν ο λόγος του νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη: «Όπου και να σας βρει το κακό αδελφοί μου μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό». Οι μαθητές μας ασχολήθηκαν με το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, γνώρισαν την ιδιαίτερη γλώσσα που χρησιμοποιεί και την απλότητα των νοημάτων. Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση οι μαθητές μας απόδωσαν θεατρικά τα διηγήματα «Άνθος του γιαλού», «Το σπίτι της Κοκκώνας», «Η σταχομαζοχτρα», «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» και «Τα πτερόεντα δώρα».

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια οι μαθητές της Στ’ τάξης ασχολήθηκαν με τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό και τον «Ύμνο εις την ελευθερίαν». Στην εκδήλωση που έγινε για την επέτειο της 25ης Μαρτίου αποδόθηκε εικαστικά και θεατρικά όλο το ποιητικό έργο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη επισκέφτηκε το  σχολείο μας και αφηγήθηκε στους μαθητές λαϊκά παραμύθια και διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμάντη.

 

 

 

 

 

 

 

Σαράντα ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα, από τη "θεία" Λύρα του Απόλλωνα έως τον μελωδικό αυλό, αλλά και οι "επιβιώσεις" τους στην σύγχρονη εποχή μέσω της Παράδοσης, - ο ζουρνάς, η θρακιώτικη γκάιντα και η νησιώτικη τσαμπούνα (απόγονοι του αρχαίου άσκαυλου) και το νταούλι περίμεναν τα παιδιά να τα περιεργαστούν. Τα παιδιά άκουσαν ζωντανά τα ωραιότερα σωζόμενα μουσικά κομμάτια της Αρχαιότητας, σκοπούς, ρυθμούς και τρόπους αρχαιοελληνικούς που διασώζονται μέσα από την Παράδοση  επιβεβαιώνοντας τον πλούτο και τη συνέχεια της Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς, άγγιξαν τα μουσικά όργανα και έμαθαν την ιστορία της δημιουργίας τους από σπάνια και αυθεντικά φυσικά υλικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το κυνήγι της μάθησης συνεχίζεται !!!          Καλό καλοκαίρι ...

 

 

 

 

 

  • w-googleplus
  • w-facebook
  • Twitter Clean

© 2014  27ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας

bottom of page