top of page

2013-2014


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΧΑΡΑΚΤΙΚΑ

 

Απειλή, βομβαρδισμοί, μοναξιά, πείνα , απελευθέρωση, μνήμη ,ειρήνη... λέξεις που σημάδεψαν την πορεία του λαού μας, τα χρόνια 1940-44. Τη φετινή χρονιά προσεγγίσαμε τον άνισο πόλεμο των Ελλήνων με τον ιταλογερμανικό άξονα έχοντας ως οδηγό μας λόγια ξένων, οι οποίοι βλέποντας τον αγώνα του λαού μας θαύμασαν τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση και το μεγαλείο της ψυχής του.

 

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014

 

Μάγισσες που μισούν τα κάλαντα , καλικάντζαροι που αναστατώνουν την Αγέλαστη Πολιτεία. Με κάλαντα και λαϊκά δρώμενα αναβιώνει το "Ελληνικό Δωδεκαήμερο".

Η χορωδία "Μάνος Λοΐζος" και οι μαθητές του Σχολείου μας μας προσκάλεσαν φέτος σ' ένα χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό με κάλαντα , εικόνες της σύγχρονης εποχής και ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από το ελληνικό Δωδεκαήμερο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας κ. Λαμπρακάκης και η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κα. Λογιάδου.

 

 

 

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

Οι μαθητές της Γ1 τάξης εργάστηκαν στην ώρα της ευέλικτης ζώνης εκπονώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα " Τα Μαθηματικά στην Τέχνη ". Η δραστηριότητα αυτή συνδυάστηκε με επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλείδων όπου γνώρισαν έργα των ζωγράφων Escher και Vasarely και κατανόησαν τη σχέση των μαθηματικών με τις τέχνες (ζωγραφική , αρχιτεκτονική , μουσική). Στο σχολείο εργάστηκαν και δημιούργησαν τα δικά τους έργα. Πιέστε στο παρακάτω σύνδεσμο γιανα παρακολουθήσετε το video.

  • w-googleplus
  • w-facebook
  • Twitter Clean

© 2014  27ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας

bottom of page