top of page

2012-2013

 

 

Οι Τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών (ΤΠΕ) είναι ένας όρος που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα: υπηρεσιών, εφαρμογών, τεχνολογιών, εξοπλισμού και λογισμικών, δηλαδή εργαλεία όπως: η τηλεφωνία και το διαδίκτυο, η εξ αποστάσεως μάθηση, η τηλεόραση, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα δίκτυα και τα λογισμικά που είναι αναγκαία για τη χρήση των εν λόγω τεχνολογιών. Στο πλαίσιο αυτού του μαθήματος οι μαθητές απασχολήθηκαν ομαδοσυνεργατικά και δημιούργησαν τις δικές τους εργασίες.

Υλικό από τις εργασίες αυτές:

 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΛΟΟΥΝ

Η ΞΑΝΘΟΥΛΑ

ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ

ΑΕΤΟΣ

Η ΓΚΡΙΝΙΑΡΑ

ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

ΠΗΡΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ

ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ

ΠΙΟ ΨΗΛΑ

ΟΙ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΕΣ

ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

ΜΙΛΗΣΕ ΜΟΥ

ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ

Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑ

ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ

 

 

Οι μαθητές των Β1' και Β2' τάξεων γνώρισαν τον εθιμικό κύκλο μέσα στο χρόνο εκπονώντας το πολιτιστικό πρόγραμμα:

 

           

 

Η Γ' τάξη εκπόνησε το πολιτιστικό πρόγραμμα: "Από το ΕΓΩ στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"

 

 

Η Δ' τάξη γνώρισε την ελιά, την καλλιέργειά της και τις ωφέλειες της για τον άνθρωπο μέσα απ' το πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγή:

 

 

 

 

 

Η Ε' τάξη γνώρισε το Σουρεαλισμό μέσα απ' το πολιτιστικό πρόγραμμα: "Από τον Σουρεαλισμό στην ποίηση - στον Σουρεαλισμό της τέχνης"

 

 

Φέτος για πρώτη χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε σε δραστηριότητες Ε-twinning. Οι μαθητές καταπιάστηκαν με ομαδικές εργασίες τύπου project

σε συνεργασία πάντα με μαθητές από άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία. Βασικός στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να αποκτήσουν οι μαθητές γνώση για τη ζωή και τον πολιτισμό στο εξωτερικό μέσω της επικοινωνίας με τους ευρωπαίους συμμαθητές τους, καθώς και να δημιουργηθεί η δυνατότητα σύγκρισης με τη ζωή και τον πολιτισμό εδώ.

 

 

  • w-googleplus
  • w-facebook
  • Twitter Clean

© 2014  27ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας

bottom of page