top of page

2014-2015 Β

 

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

 

Στα πλαίσια του προγράμματος "Φροντίζω το σχολείο μου - Φροντίζω τη γειτονιά μου" και στη θεματική Ανακύκλωση οι μαθητές με ...έμπνευση, διάθεση και κέφι δημιούργησαν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. 'Ολες οι κατασκευές έγιναν στο μάθημα των εικαστικών. Σκοπός μας ήταν να απελευθυερώσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μαθητών. Κάθε "άχρηστο αντικείμενο φάνταζε στα μάτια των παιδιών κάτι άλλο. Έτσι, προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε αυτό που σκέφτηκαν. Με τη δραστηριότητα αυτή κατανοήσαμε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο όσον αφορά την ανακύκλωση και το περιβάλλον  και απέκτησαν ένα άλλο οπτικό άνοιγμα, με την έυρεση πολλαπλών και διαφορετικών λύσεων. (Δασκάλα εικαστικών: Μαρία Μαραγκουδάκη)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ

 

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της 6ης Κοινότητας με το πρόγραμμα "Φροντίζω το σχολείο μου / Φροντίζω τη γειτονιά μου" διοργανώνει μια νέα δράση για τους μαθητές των σχολείων σε συνεργασία με την κίνηση Δημοτών Κυψέλης.

Η δράση αποσκοπεί:

α) να πληροφορήσει τους μαθητές για τη γειτονιά που ζουν, να μάθουν ποιες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών έζησαν στη γειτονιά

β) να γνωρίσει στους μαθητές τα κλασσικά κτήρια της περιοχής

γ) να ανοίξει το σχολείο στην κοινωνία

δ) να ενημερώσει τους μαθητές για την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της 6ης Κοινότητας

ε) να καλλιεργήσει στους μαθητές την έννοια του "ενεργού πολίτη"

Στα πλαίσια της δράσης αυτής, στις 28 Απριλίου το πρωί οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε ιστορικά κτήρια της Κυψέλης. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν από την Πρόεδρο της 6ης Δημοτικής Κοινότητας κα. Ελένη Ζωντήρου στο κτήριο της 6ης Κοινότητας, Θήρας 31.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 

Με τον ερχομό του Μάη ήρθε και μια καινούρια γιορτή στο Σχολείο μας!

Η έκθεση βιβλίου!

Τη διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων από τις 4 - 8 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Οι πάγκοι γέμισαν με βιβλία για βιβλιοφάγους, ζωόφιλους, ρομαντικούς, ευαίσθητους, οικολόγους, φίλους της γνώσης και της περιπέτειας...

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτεί η συγγραφέας κ. Αθηνά Μπίνιου και να μας μιλήσει για την προσφορά του βιβλίου στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας.

Το βιβλίο μας προσφέρει γνώσεις, πλούσιο λεξιλόγιο, απόλαυση, μας ταξιδεύει σε κόσμους άγνωστους και μαγικούς.

Το βιβλίο είναι έμπνευση!

(κείμενο: μαθητές του Δ1)

 

 

                                                                                                           «    Το βιβλίο είναι ένα ανοιχτό

                                                                                                                    παράθυρο στον κόσμο    » 
                                                                                                                                                                   Νικηφόρος Βρεττάκος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΡΝΙΘΕΣ ΑΡΙΣΤΟΦANH

 

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης, στην ώρα της ευέλικτης ζώνης, γνώρισαν το θέατρο και την εξέλιξή του από τ’ αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα και εκπόνησαν το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «ΣΚΗΝΗ ΦΩΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ...».

  Στο τέλος της σχολικής χρονιάς παρουσίασαν, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, την  κωμωδία του Αριστοφάνη «ΟΡΝΙΘΕΣ», σε συνεργασία με τους μαθητές των Γ΄και Ε΄τάξεων οι οποίοι γνώρισαν τη μουσική και την εξέλιξή της μέσα απ’ το πολιτιστικό πρόγραμμα που εκπόνησαν με τίτλο: «ΑΠ’ ΤΗ ΛΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΗ ΛΥΡΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ» και είχαν τη μουσική επένδυση της θεατρικής παράστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ"

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης ασχολήθηκαν φέτος με τις Εξαρτήσεις, υλοποιώντας το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Οι εξαρτήσεις κι εγώ δεν πάμε μαζί». Αρχικά έφεραν υλικό σχετικά με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το κάπνισμα, το οποίο μελετήσαμε με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον. Στη συνέχεια κάναμε διάφορες δραστηριότητες σχετικές με το θέμα: παρακολουθήσαμε βίντεο, καλέσαμε ειδικούς για να μας ενημερώσουν, μελετήσαμε λογοτεχνικά βιβλία, φτιάξαμε αφίσες και σελιδοδείκτες για να μοιράσουμε σε συμμαθητές, γονείς και δασκάλους, ενώ το πρόγραμμά μας ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Ο κήπος με τις 11 γάτες», που δουλεύτηκε από τα παιδιά με μεγάλη όρεξη και χαρά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • w-googleplus
  • w-facebook
  • Twitter Clean

© 2014  27ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας

bottom of page